Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bankaların Ticari Kredilerdeki Yükselişi

Bankaların Ticari Kredilerdeki Yükselişi

haber haber -
26 0

Yüksek Faizler ve Döviz Kredileri ile Ticari Krediler Destekleniyor

Bankacılık sektöründe tüketici kredi büyümesi yavaşlarken, yabancı para (döviz) cinsi krediler ticari kredileri destekliyor. Ticari kredilerde döviz cinsi kredilerin büyüme oranı TL kredilerin üzerinde gerçekleşti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, döviz cinsi ticari kredilerde kayda değer bir artış yaşandığı görülüyor.

Kamu Bankaları Öncülüğünde Döviz Kredileri Artıyor

Kamu bankaları öncülüğünde, döviz cinsi ticari kredilerin hacmi artış gösteriyor. Son 4 haftada döviz cinsi ticari krediler 3.7 milyar dolar artarken, TL ticari kredilerde 21.9 milyar TL artış gözlendi. Bu yıl içinde döviz cinsi ticari kredilerin miktarı 136 milyar 252 milyon dolara ulaşırken, TL cinsi ticari krediler ise 5 trilyon 530 milyar liraya yükseldi.

TL ve Döviz Kredilerine İlgide Artış

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, TL ve döviz cinsi ticari kredilere olan talep canlanıyor. Ekonomistlere göre, şirketler kur riskini sınırlı görerek döviz kredilerine yöneldi. TCMB, TL cinsi ticari kredi büyümesini sınırlarken, döviz kredi büyümesine ilişkin bir makroihtiyati önlem almadı.

İlgili Yazılar