Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Filistinli Anne Amine Gannam’ın Acı Dolu Hikayesi

Filistinli Anne Amine Gannam’ın Acı Dolu Hikayesi

haber haber -
30 0

Filistinli Anne Amine Gannam’ın İsrail Saldırılarındaki Metaneti

Hazreti Hansa’ya benzetilen 70’li yaşlardaki Filistinli Amine Gannam, Nur Şems Mülteci Kampı’ndaki El-Menşiyye Mahallesi’nde bulunan evinde büyük bir sabır, metanet ve kararlı duruş örneği sergiliyor.

Amine Gannam’ın Kayıpları

19 Ekim 2023’te İsrail’e ait insansız hava aracının kamptaki bir alanı bombalaması sonucu 2 oğlunu kaybeden Amine Gannam, geçen kasım ayında oğlu Abdullatif’i ölümcül bir hastalık nedeniyle toprağa verdi. Diğer oğulları Selim ve Mahmud’u ise İsrail ordusunun son saldırılarında şehit verdi.

Anneden Gurur Dolu Sözler

Amine Gannam: “Bu, gurur duyduğum oğullarımın kanıdır. Beni 4 oğlumun şehadeti ile şereflendiren Allah’a hamdolsun.”

Baba Faysal Gannam’ın Açıklamaları

Faysal Gannam: “Çocuklarım İsrail işgaline karşı gidip savaşmadı. Daha doğrusu kamplarına saldıran İsrail ordusuydu ve onlar evlerini, namuslarını savunuyordu.”

İsrail’in Filistin’deki Etkisi

Filistinli baba Faysal Gannam, İsrail’in Filistin topraklarında hayatı yaşanılmaz hale getirdiğine dikkat çekerek, “Her şeye saldırıyorlar, tankları var, uçakları var, buldozerleri var.” dedi.

İsrail ordu radyosu, 18 Nisan’da, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Nur Şems Mülteci Kampı’na yönelik “geniş çaplı askeri operasyon” başlatıldığını duyurmuştu. Saldırılarda 14 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İlgili Yazılar