Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları Devam Ediyor

Gazze Şeridi’nde İsrail Saldırıları Devam Ediyor

haber haber -
27 0

Refah Kentinde Sivil Ölümler ve Yaralanmalar

Refah Kenti: İsrail savaş uçakları, Refah kentinin doğusundaki el-Cemel ailesinin evini hedef aldı. Evde meydana gelen saldırıda 3 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Olayda zarar görenler, Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi’ne kaldırıldı.

Arap Birliği Uyarıda Bulundu

Arap Birliği: Dünkü toplantısında, İsrail ordusunun Refah kentine saldırı hazırlığının Filistin halkına yönelik yeni bir katliam anlamına geleceği uyarısında bulundu. ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine, İsrail’e silah ve mühimmat ihracatını durdurma çağrısı yapıldı.

Çatışmaların Bilançosu

Gazze Şeridi: Son verilere göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 34 bin 262 Filistinli öldürüldü, 77 bin 229 kişi yaralandı. İsrail ordusu ise 604 askerinin öldüğünü açıkladı. Çatışmalarda 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı.

Diğer Çatışmalar

Batı Şeria ve Doğu Kudüs: İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 488 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda ise 285 Hizbullah mensubu, 56 Lübnanlı sivil ve diğer gruplardan 43 kişi öldü.

İlgili Yazılar