Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Her Sektörün İhtiyacı Barkod Etiketleri

Her Sektörün İhtiyacı Barkod Etiketleri

admin admin -
29 0

Her Sektörün İhtiyacı Barkod Etiketleri

 

Etiket kullanımı sektörler için olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Tekstil ve hazır giyim firmaları tarafında uzun yıllardan beri kullanılan barkod etiketi etiket oluşturulması ve barkod ilavesi konularında çok fayda sağlamaktadır. Satışa sunulan ürünlerin seri ve referans numaralarını içeriyor olması sebebi ile her ürüne göre farklı olarak hazırlanmaktadır. Her sektör için ihtiyaca göre farklı yapıda etiketler üretilmektedir. Örneğin gıda ürünlerinde kolayca eriyebilen ince yapıya sahip barkod etiketleri kullanılmaktadır.

 

Dayanıklı tüketim ürünlerinde daha farklı etiketler tercih edilmektedir. İlaç, kitap ve gazete gibi ürünlerde yoğun olarak etiket kullanımı mevcuttur. Ürünlerin imalat yerlerini, fiyatlarını, kullanım şekillerini bildiren etiketler sayesinde tüketiciler de rahat kullanım sağlayabilmektedir. Barkodların üzerinde yer alan numaralar barkod okuyuculara kaydedildiği için kasadan ürünlerin geçişi sırasında kolayca işlem yapılabilmektedir. Bu sayede sıfır hata ve hızlı işlem söz konusu olmaktadır. Bilgisayar donanımına sahip hemen hemen her işletme kolaylıkla barkod yazıcı kullanabilir. Sattığı ürünlerin özelliklerine göre etiket seçerek etiket basma işlemini işletme kendisi yaparak ürünlerini etiketleyebilir.

 

Barkod etiketlerinin kullanımı çok kolaydır. Fonksiyoneldir ve güvenlidir. Stok sayımı ve stok takibi yapılması açısından büyük fayda sağlamaktadır. Hızlı satışı yapılan ve yavaş satılan ürünler barkod etiketler sayesinde kolayca belirlenebilir. Bu sayede ürünlerin siparişinin ne kadar verilmesi gerektiği firma tarafından basit bir şekilde tespit edilebilir. Bir ürünün mağaza içinde yer değişimi rahatlıkla görülebilir. Daha karlı ve kar getirmeyen ürünler hemen tespit edilebilir. Firmalar için kararların daha hızlı ve güvenilir bir şekilde alınmasına büyük katkı sağlar.

 

Termal Etiketler

Termal etiketleme teknolojisi, iki temel formatta bulunur: direkt termal ve termal transfer. Direkt termal etiketler, bir ısı kaynağı kullanarak özel işlem görmüş, ısıya duyarlı kağıda baskı yapar. Bu yöntemde, yazıcı kafasının uyguladığı ısı doğrudan kağıdı karartır ve böylece yazı veya görüntüler oluşturulur. Ribon veya mürekkep kullanımı gerektirmezler, bu da onları kargo etiketleri gibi kısa süreli kullanımlar için mükemmel bir seçenek yapar. Ancak, bu etiketler zamanla güneş ışığına veya yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında solabilir veya kararabilir.

 

Termal transfer etiketler ise, daha uzun ömürlü ve dayanıklı bir çözüm sunar. Bu etiketlerin baskısı için, yazıcı ribon üzerindeki mürekkebi ısı kullanarak etiket kağıdına aktarır. Bu süreç, etiketin kalıcı ve suya dayanıklı olmasını sağlar, bu nedenle barkod etiketleme, dış mekan kullanımı ve sürekli envanter takibi gibi uygulamalar için idealdir. Bu teknoloji, çeşitli yüzeylere uyum sağlayabilme kapasitesiyle, uzun süreli ve güvenilir etiketleme çözümleri arayan işletmeler için tercih edilir. Her iki etiket türü de, işletmelerin spesifik gereksinimlerine göre seçilmeli ve kullanılmalıdır, kullanım amacı ve ortam şartlarına uygun olarak doğru seçim yapılması önem taşır.

Bilgi: https://www.etiketbaskimakinesi.com/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir