Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Şampiyon Elias evine, 3  Altın Madalya ile geri döndü !

Şampiyon Elias evine, 3  Altın Madalya ile geri döndü !

admin admin -
21 0

Şampiyon Elias evine, 3  Altın Madalya ile geri döndü !

Milli gururumuz Elias Can Balan,doğduğu eyalette Türkiye’yi temsil ederek 3 altın madya kazandı!

Yaklaşık 2 yıldır hiçbir yerel turnuvaya katılmayan Almanya doğumlu Milli sporcumuz,geçtiğimiz senenin Kasım ayında Portekiz Lisbon’da gerçekleşen Dünya Büyük Gençler Boks Turnuvasın’da rakibi Stylier Carinnes’i 5.raund’da teknik nakavt ederek Dünya Şampiyonu olmayı başarmış ve ülkemiz’in bayrağını Lisbon’da gururla dalgalandırmıştı.

 

Türk bir anne ve Alman bir babaya sahip olan Profesyonel  Boks Sporcusu  Elias Can Balan,Dünya Şampiyonluğun’dan sonra bir çok verdiği ulusal haber kanalı ropörtajında, ‘’ Ben Almanya’da  doğdum.Dövüşmeyi sokakta öğrendim,kimse beni bir salona götürüp böyle vuracaksın demedi,yumruk atmayı,önce onu  yiyerek kavradım.Her ne kadar Almanya’da doğmuş  olsam da,hep Türkiye’de yaşamak istedim ve en büyük hayallerimden biriydi,bunu  gerçekleştirdim.Sıradaki hayallerim ise,Türkiye bayrağını sırasıyla bir çok ülke’de dalgalandırmak olacak. ‘’ dedi.

Doğduğu Eyalette,Türk bayrağı dalgalandırdı !

2024’ün Ocak ayında,Almanya Düsseldorf’ta gerçekleşen, Altın Eldivenli Gençler Boks Turnuvasın’da, dört büyük ulusal spor kanalı’nın canlı yayını eşliğinde,iki rakibinin ikisini de nakavtla yenen Milli Sporcumuz, ‘’ Bu daha başlangıç,uzun zamandır kendimi geliştiriyorum kimse bundan sonra olacakları tahmin bile edemez. ‘’ diyerek uzun zamandır kullanmadığı sosyal medya hesabından yukarıdaki fotoğrafı paylaştı.

 

Düsseldorf’ta gerçekleşen  Turnuva’da,rakiplerinden biri olan Cornky  Belian’ı daha ikinci raund’un 1.dakikasında ağır bir darbeyle yerden kaldırmamayı başaran Milli Sporcumuz’un karşısında ki boksör’de namaluptu ve bu onun ilk yenilgisi oldu.İkinci maçında ise rakibi Alexander Keinst’i dördüncü  raund’da teknik nakavt ile yenmeyi başardı.Profesyonel Boksör Alexander’ında skoru yenilgisine kadar 17 maç 15 Galibiyet ve 2 Yenilgiydi,ne yazık ki Yenilgilerine bir tane daha eklendi.

 

Gerçekleşen maçlar’dan kısa süre sonra Profesyonel Sporcu Elias Can Balan’ın menajeri ve aynı zamanda geçtiğimiz sene Almanya’da En İyi Boks Antrenörü seçilen Erol Ceylan hemen bir açıklamada bulundu.

‘’ Can,mükemmel yumruklara sahip.90 kilo üzeri  yani ağırsıklet diye adlandırdığımız siklette,kimse onun hızında yetişemez.Vücudu ağır değil,estetik.Yumrukları hafif değil,hızlı ve kuvvetli.Bu bileşenler ağırsıklet bir boksör’ü bulunamaz hale getiriyor,aynı zamanda Dünya’nın en  iyi  antrenörleriyle çalıştığını  da biliyor ve ona göre gayret gösteriyor.Bunlar daha basit şampiyonluklar,ilerleyen süreçte sporcumuz  WBO,WBF gibi profesyonel Dünya organizasyonların’da yer alacak,şimdiden sponsorluk teklifleri mail kutularımızı dolduruyor.Tek problem kendisinin Türkiye aşkı,evet,bizde vatanımızı çok seviyoruz fakat onun işi dövüşmek ve bunun için yanımızda olması gerek.Bu konuyuda kendi içinde aştığı zaman,onu Dünya’da durdurabilecek hiçbir ağırsıklet olmayacak. ‘’

 

Milli sporcumuz ve Profesyonel Boksör olan Elias Can Balan,turnuva  sonrasında hızla Türkiye’ye geri dönerek tekrar sosyal medya hesabından, ‘’ Aydın’ı özlemişim,hayatımda dövüşmek ve sadece  Türkiye’de yaşayabilmek iki seçenek olsa,buradan hiç ayrılmam. ‘’ diyerek bir paylaşım yaptı.Sporcumuza ülkemize getirdiği başarılardan dolayı teşekkür eder,başarılarının devamını dileriz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir