Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. TCMB Politika Faizini Sabit Tutma Kararı Aldı

TCMB Politika Faizini Sabit Tutma Kararı Aldı

haber haber -
25 0

TCMB Para Politikası Kurulu, Faiz Oranlarını Değerlendirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

Enflasyon ve Ekonomik Göstergeler Değerlendirildi

Kurulun aldığı karara ilişkin yapılan duyuruda, Mart ayında aylık enflasyonun ana eğiliminin öngörülenden yüksek gerçekleştiği belirtildi. Tüketim malı ve altın ithalatındaki seyirin cari dengedeki iyileşmeye katkı sağlarken, hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık enflasyon baskılarını sürdürdüğü vurgulandı.

Parasal Sıkılaştırma Politikası Devam Edecek

Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ederken, parasal sıkılaştırmanın etkilerini gözlemlemeye devam edeceğini açıkladı. Politika faizinin sabit tutulmasına karar verilirken, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruş sergilendi.

Finansal Koşullar Sıkılaşıyor

Kurul, finansal koşulların Mart ayında sıkılaştığını belirterek, parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerini yakından izleyeceğini ifade etti. Ayrıca, enflasyonda belirgin bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası uygulanacağı vurgulandı.

Hedef Yüzde 5 Enflasyon

Kurul, enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlamak amacıyla kararlı bir şekilde politika belirleyeceğini duyurdu. Enflasyon ve ekonomik göstergelerin yakından takip edileceği, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm araçların kullanılacağı bildirildi.

İlgili Yazılar