Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. YÖK ve YÖDAK Arasındaki İşbirliği KKTC Yükseköğretimine Destek Olacak

YÖK ve YÖDAK Arasındaki İşbirliği KKTC Yükseköğretimine Destek Olacak

haber haber -
26 0

Yükseköğretim Kalitesinin Artırılması İçin Alınan Kararlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) arasında yapılan görüşmede, KKTC’deki yükseköğretim kalitesinin artırılması ve YÖK’ün tecrübesinden faydalanılması kararlaştırıldı. YÖK Başkanı, YÖDAK’ın altyapısının güncellenmesi, kalite denetim sistemlerinin oluşturulması ve bilişim altyapısının geliştirilmesi konularında destek vereceklerini belirtti.

KKTC Üniversitelerinin Uluslararası Arenada Tanıtılması

YÖK Başkanı’nın açıklamalarına göre, Türkiye’deki kalite standartlarına dikkat eden üniversitelerin KKTC üniversitelerini de uluslararası alanda taşıyacağı vurgulandı. YÖK, KKTC üniversitelerinin dünya standartlarına ulaşması için destek vereceklerini ve bu üniversitelerin diplomalarının dünyada geçerli olmasını sağlayacaklarını belirtti.

KKTC’nin Üniversiteler Adası Olma Hedefi

YÖK Başkanı, son yıllarda yükseköğretim alanında küresel rekabetin arttığını ve uluslararası öğrenci sayılarının artırılmasının önemli olduğunu ifade etti. KKTC’nin dünya çapında tanıtılmasında uluslararası öğrencilerin KKTC üniversitelerinden mezun olmalarının katkısını önemsediklerini belirten Özvar, KKTC’nin bir üniversiteler adası ve uluslararası yükseköğretimin örnek ülkesi olma hedefini paylaştı.

Üniversitelerin Diplomatik Enstrüman Olarak Rolü

YÖK Başkanı, üniversitelerin eğitim kalitesinden asla ödün vermemesi gerektiğini ve üniversitelerin KKTC’nin küresel tanıtımı için kilit rol oynadığını belirtti. Üniversitelerin, bilim insanları aracılığıyla KKTC’nin dünya çapında tanınmasına katkı sağlayabileceğini ifade eden Özvar, KKTC’deki üniversitelerin uluslararası saygınlığının artması için YÖK ile koordineli çalışmaların önemine vurgu yaptı.

İlgili Yazılar