Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Gazze’deki İnsani Yardım Tırları Filistinlilere Ulaşamıyor

Gazze’deki İnsani Yardım Tırları Filistinlilere Ulaşamıyor

haber haber -
23 0

İnsani Yardım Tırları Sayısı 1063’e Ulaştı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, yazılı açıklamasında bu hafta Gazze Şeridi’ne giren insani yardım tırı sayısının 1063’e ulaştığını belirtti. Bu tırlardan 205’inin Refah Sınır Kapısı’ndan, 858’inin ise (İsrail kontrolündeki) Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’ndan giriş yaptığını ifade etti.

Filistinlilerin İhtiyaçları Karşılanamıyor

Maruf, toplam tır sayısından sadece 49’unun Gazze Şeridi’nin kuzeyine ulaştığını vurgulayarak, özellikle kuzeydeki Filistinlilerin ihtiyaçlarından çok daha az insani yardımın geldiğini söyledi. ABD ve İsrail’in tır sayısının artacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İsrail’in Kısıtlamaları Eleştiriliyor

Maruf, İsrail’i Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere yardım girişine kısıtlamalar uygulamakla suçlayarak, bu durumun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve gıda krizinin çözümü için günlük en az 1000 insani yardım tırının girişine izin verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Gazze’ye açılan tüm sınır kapılarının da açılması gerektiğini vurguladı.

İnsanlık Felaketi Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarının 203 gündür sürdüğü belirtiliyor. Ağır bombardıman altında kalan 2,3 milyon Filistinli, büyük bir insanlık felaketiyle karşı karşıya. İsrail’in saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybetti, sağlık sistemi çökmek üzere ve onbinlerce yaralı bulunuyor.

İlgili Yazılar