Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçilerinin Temel İhtiyaçları Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Mevsimlik Tarım İşçilerinin Temel İhtiyaçları Düzenlendi

haber haber -
31 0

Mevsimlik Tarım İşçileri için Barınma ve Sağlık Hizmetleri Düzenlemesi

Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışanların ve ailelerinin temel ihtiyaçlarının karşılanması için Cumhurbaşkanlığı tarafından genelge yayımlandı. Bu genelge kapsamında;

Barınma Düzenlemeleri

Yoğun çalışma bölgelerinde prefabrik, betonarme ya da çelik iskeletli barınma alanları oluşturulacak. Bu alanlar, işçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanacak ve valiliklerin koordinasyonunda hayata geçirilecek.

Sağlık Hizmetleri

Yeni sağlık düzenlemeleri kapsamında mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin sağlık hizmetleri periyodik olarak yürütülecek. Aşılamaların takibi, hastalık taramaları ve kronik hastalık izlemleri yapılarak, sağlık personeli istihdamı artırılacak.

Eğitim ve Sosyal Faaliyetler

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için rehberlik hizmetleri sağlanacak ve öğrenme kayıplarını telafi etmek amacıyla eğitim programları düzenlenecek. Geçici yerleşim alanlarında çocuklar için eğitim merkezleri oluşturulacak ve eğitimlerine devam etmeleri desteklenecek.

Yolculuk Düzenlemeleri ve İzleme Kurulları

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından şehirler arası yolculuk denetimleri artırılacak. Ayrıca, her il ve ilçede “İl/İlçe Mevsimlik Tarım İşçileri İzleme Kurulu” oluşturularak işçilerin çalışma koşulları takip edilecek ve sorunlara çözüm üretilecek.

Genelgeyle oluşturulacak ‘Mevsimlik Tarım İşçiliği İzleme ve Değerlendirme Kurulu’ ise ulusal politikaların belirlenmesi, koordinasyonun sağlanması ve sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla yılda en az bir kez toplanacak.

İlgili Yazılar