Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV Uygulamasında Değişiklik Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV Uygulamasında Değişiklik Yaptı

haber haber -
21 0

KDV Oranları Değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan “Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmelerin yaptığı satışlarda KDV oranında değişiklik yapıldı.

Yeni KDV Uygulaması

Bu yeni düzenlemeye göre, işletmelerin kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin ederek sattıkları ürünler için KDV yüzde 10 olarak belirlendi. Alkollü içeceklerde ise KDV oranı yüzde 20 olacak. Ayrıca, telefon veya internet üzerinden sipariş alarak adrese gönderme veya gel-al gibi hizmetler sunan işletmelerin tüm satışları da aynı KDV kapsamında değerlendirilecek.

Suistimallerin Önlenmesi Amaçlanıyor

Yiyecek ve içecek hizmetleri sunan işletmeler arasında KDV oranlarını yanlış uygulayan ve suistimal edenlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu düzenleme ile KDV oranlarında herhangi bir artış olmazken, yanlış uygulamaların ve suistimallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Mehmet Şimşek’ten Açıklama

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “KDV artışı yapılmadı! İşletmelerin vatandaştan aldığı KDV’nin doğru belgelendirilmesi için düzenleme yapıldı. Bu konuda hassasiyet gösteren ve bizlere bilgi veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

İlgili Yazılar