Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen’den Önemli Açıklamalar

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen’den Önemli Açıklamalar

haber haber -
24 0

CHP’li Başkan Kilis’in Kimliğini Değiştirecek

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, AKP’nin 20 yıl yönettiği Kilis’te büyük bir başarı elde ederek belediye başkanlığı kazandı. Bilecen, Kilis’in Gaziantep’in gölgesinde kaldığını belirterek şehrin hak ettiği kimliğe kavuşturacaklarını vurguladı.

Arapça Tabelalar Kaldırılıyor

Bilecen, SÖZCÜ’ye yaptığı ziyarette ilk uygulamalarından birinin Arapça tabelaları kaldırmak olduğunu açıkladı. Suriyeli esnaflar için Arapça tabelalarla ilgili kanun yetkisini kullandıklarını belirten Bilecen, “Kanun ne diyorsa herkes uymalı. Her yerde Türk bayrağı asıldı, herkes aynı bayrağa bakacak.” dedi.

Kilis’in Yeni Kimliği

Bilecen, Kilis’in kaçakçılık ve mültecilerle anılmaktan çıkıp konserler ve festivallerle anılmasını hedeflediğini belirtti. Kilis’in özgün lezzetlerini ön plana çıkarmayı amaçladıklarını ifade eden Bilecen, şehre entegre tesisler kurarak üzüm suyu, şarap, pekmez gibi ürünleri dünyaya tanıtmayı planladıklarını söyledi.

Seçmenlerin Değişen Tercihi

1995’te il olan Kilis’in daha önce AKP’nin yönetiminde olduğunu hatırlatan Bilecen, CHP’ye olan ilginin arttığını ve seçmenlerin CHP’yi tercih ettiğini belirtti. Kilis’in nüfusunun 250-300 bin arasında olduğunu ve belediyenin hizmet verdiği kişi sayısının bu nüfusu aştığını dile getirdi.

Borçlar ve İşçi Sorunu

Kilis Belediye Başkanı, AKP’den CHP’ye geçen belediyelerde olduğu gibi öncelikle şehrin borçlarını gündeme taşıdıklarını ifade etti. Belediyenin 502 milyon TL borcu olduğunu belirten Bilecen, aşırı işçi alımı ve bankamatik işçiliğinin devam ettiğini vurgulayarak, “İş yapmayıp maaş alan çok insan var. AKP’li yöneticilerin aile üyeleri bile belediyede işe alınmış durumda.” dedi.

İlgili Yazılar