Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. MHP’nin Anayasa Değişikliği Hedefleri

MHP’nin Anayasa Değişikliği Hedefleri

haber haber -
23 0

MHP’nin Anayasa Değişikliği Planı Detaylandı

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, partisinin 100 maddeden oluşan anayasa değişikliği önerilerini SÖZCÜ’ye açıkladı. Yıldız, MHP’nin hazırladığı anayasa tasarısında Cumhuriyet’in temel ilkelerine uygun olacağını belirtti.

Anayasada Neler Değişecek?

Feti Yıldız, MHP’nin anayasa değişikliği önerileri arasında vatandaşlığı düzenleyen 66. madde ile anayasanın ilk 4 maddesine dokunulmayacağını vurguladı. Yeni anayasa tasarısında özgürlüklerin ön planda olacağını belirten Yıldız, mevcut anayasanın karmaşık dilini daha anlaşılır hale getireceklerini belirtti.

Halkın Onayı Şart

Yıldız, anayasa değişikliği için Meclis’ten geçen önerilerin halk oylamasına sunulması gerektiğini savundu. Anayasanın sistematik olarak güncellenmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, halkın da bu süreçte aktif rol oynaması gerektiğini vurguladı.

MHP’nin Önerileri

MHP’nin anayasa değişikliği önerileri arasında Cumhurbaşkanı yardımcılığının sınırlandırılması, hükümet programının TBMM’ye sunulması, milletvekili dokunulmazlıklarının düzenlenmesi gibi maddeler yer alıyor. Ayrıca, Merkez Bankası’nın anayasal statüye kavuşturulması ve kanun tekliflerinin daha detaylı tartışılması da öneriler arasında bulunuyor.

İlgili Yazılar