Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye, Avrupa’nın En Çok Mesai Yapan Ülkesi

Türkiye, Avrupa’nın En Çok Mesai Yapan Ülkesi

haber haber -
25 0

Türkiye, Mesai Saatleri Açısından Dikkat Çekiyor

Türkiye’nin ücretli kesimi, 1 Mayıs’a artan enflasyon, düşük ücretler ve yüksek vergi yükü altında girerken, Avrupa’nın en fazla mesai yapan milleti konumunda bulunuyor. Üstelik Türkiye, dünyada çalışma saatlerinin en uzun olduğu dördüncü ülke olarak belirlendi.

Uluslararası Karşılaştırmalara Göre Durum

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün raporuna göre, Türkiye’de haftalık çalışma saatleri 43.3 saat olarak belirlendi. Böylece Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çin ve Hindistan’ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke konumunda bulunuyor. Karşılaştırmada komşu Yunanistan’da 39.7 saat, ABD’de 38 saat, Almanya’da 34.7 saat ve Hollanda’da 31.6 saat olarak tahmin edildi.

Fazla Mesai ve İşçi Hakları

Eurostat verilerine göre Türkiye’de 20-64 yaş arasındaki çalışan kesimin yüzde 27.2’si haftada 49 saat ve üzerinde çalışıyor. Bu durum Türkiye’yi Avrupa’daki fazla mesai oranı açısından ön sıralara taşıyor. Sendikalar ve meslek örgütleri, ekonomi yönetiminin ücretli kesimi zor durumda bırakan politikalarına karşı çıkarak, ekonomik programı eleştiriyorlar.

İlgili Yazılar