Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren Garı’nda Skandal: “Damı Akıyor”

Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren Garı’nda Skandal: “Damı Akıyor”

haber haber -
31 0

YHT Garı’nın Sorunlu Durumu Ortaya Çıktı

Ankara’da 2016 yılında hizmete giren ve 235 milyon dolara mal olan Yüksek Hızlı Tren Garı, her yağmurdan sonra damı akmasıyla gündemde. Garantili yolcu ve YİD modeli ile inşa edilen gar için Hazine tarafından 7 yılda toplamda 65 milyon dolar garanti ödemesi yapıldı.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat İsyan Etti

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Damı akan Garı” TBMM gündemine taşıdı. Polat, “Milyarlık garın damı her yağmurdan sonra akıyor, geçen yıl da aynı tablo yaşandı ama damı bile tamir etmeyen YHT gar işletmecisine Hazine’nin 7 yılda 65 milyon dolar garanti ödemesi yapıldı” dedi. Polat, işletmeci firmaya verilen yolcu garantilerinin tutturulmasında da sorunlar yaşandığını belirtti.

Yolcu Garantisi ve Ödeme Sistemi Tartışma Yaratıyor

YHT Garı için verilen 14 yıl yolcu garantisi sistemi de eleştirilere neden oluyor. Müteahhide her yolcu için 1,5 dolar ödeme yapılırken, garantiyi aşan her yolcu için de 0.5 dolar ek ödeme yapılıyor. Yolcu sayısında yaşanan belirsizlikler ve garanti ödemeleri konusundaki şeffaflık tartışmaları artırıyor.

Öte yandan, yapımcı firmanın 20 yıl süresince garın 50 bin 644 metrekarelik ticari alanını işletme sözü verdiği ancak bu alanda beklenen faaliyetlerin gerçekleşmediği de gelen eleştiriler arasında.

İlgili Yazılar