Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Hatay’da Deprem Konutları İçin Yapılan İhaleler AKP’ye Yakın İsimlere Gitti

Hatay’da Deprem Konutları İçin Yapılan İhaleler AKP’ye Yakın İsimlere Gitti

haber haber -
41 0

25-26 Nisan’da Yapılan Üç Ayrı İhalede Toplam 4 Milyar TL Değerinde Konut ve Dükkan İnşaatı

Hatay’da deprem konutları için yapılan ihalelerde, toplam bedeli 4 milyar lirayı bulan yüzlerce konut ve dükkan inşaatı için 25-26 Nisan tarihlerinde üç ayrı ihale düzenlendi. Bu ihaleler pazarlık usulüyle belli başlı şirketlere çağrılarak gerçekleştirildi ve AKP’ye yakın isimlere gitti.

Ulubol İnşaat Antakya’da Konut ve Dükkan İnşaatı İhalesini Aldı

Antakya’daki 1 milyar 177 milyon 948 bin TL bedelli 478 konut ve 24 dükkan inşaatının ihalesini Ulubol İnşaat kazandı. Şirketin kurucusu Nuri Elibol, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’e yakınlığıyla bilinen bir isimdir.

Binbay Yapı – İzbat İnşaat Ortaklığından Antakya’da İkinci İhale

Antakya’da 645 konut ve 76 dükkan inşaatını içeren ikinci ihaleyi Binbay Yapı – İzbat İnşaat ortaklığı kazandı. Bu ihale toplamda 1 milyar 696 milyon 956 bin TL değerindeydi. Binbay Yapı’nın başındaki Bedrettin Binbay ise AKP’den milletvekili aday adayı olmuş bir isimdir.

SRL İnşaat – Araz Ortaklığı Defne İlçesinde İhaleyi Kazandı

Defne ilçesindeki 477 konut ve 30 dükkanın 1 milyar 129 milyon 61 bin TL bedelli ihalesini SRL İnşaat – Araz ortaklığı kazandı. SRL İnşaat, Trabzon Oflu Sarıalioğlu ailesinin şirketidir ve daha önce birçok önemli projeyi üstlenmiştir.

İlgili Yazılar