Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Tüketici Elektroniği Sektöründe 2024 Beklentileri

Tüketici Elektroniği Sektöründe 2024 Beklentileri

haber haber -
33 0

Perakende Sektöründe Daralma Bekleniyor

İşletme maliyetlerindeki artış, alım gücündeki azalma ve enflasyon nedeniyle perakende sektöründe daralma ve yavaşlama bekleniyor. Tüketici elektroniği başta olmak üzere gıda dışı perakendede belirgin bir gerileme öngörülüyor.

Türkiye’de Tüketici Elektroniği Pazarı Büyüme Eğiliminde

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, tüketici elektroniği sektörünün 2023 yılını olumlu geçirdiğini belirtiyor. Ancak, tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra elektronik ürünlere yöneliminde azalma beklentisi bulunuyor.

Teknoloji Yatırımları Ön Planda

Perakende sektöründeki zorluklara rağmen şirketlerin teknolojiye yaptığı yatırımlar artıyor. Tüketici trendlerinde kampanya ve indirim hassasiyeti devam ederken, teknolojiye dayalı inovasyonlar tüketicilerin ilgisini çekiyor.

Perakende Devleri 2024’e Odaklanıyor

Teknosa CEO’su Sitare Sezgin ve MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, 2024 beklentilerini değerlendiriyor. Sezgin, dijitalleşme ve enerji verimliliği odaklı yatırımlar yapacaklarını belirtirken, Acar ise tüketici talebinin normalleştiğini ve akıllı cihazların trend olduğunu vurguluyor.

İlgili Yazılar