Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. KENEVİR EKME SUÇU VE CEZASI

KENEVİR EKME SUÇU VE CEZASI

admin admin -
27 0

KENEVİR EKME SUÇU VE CEZASI

Kenevir Ekme , Kenevir izinsiz bir şekilde ekildiğinde suç olan bitkiler arasında yer alır. İzinsiz Kenevir Ekme Suçu ile ilgili İzmir Avukat Kadir KARAKUŞ tarafından kaleme alınan içerik sayesinde sizi aydınlatacağız.

Kenevir ekme suçu ve cezası esrar üretiminde kullanılabilen bir bitki olduğu için izinsiz olarak ekmek suçtur. Kenevir ekmek, esrar üretmek için ekildiğinde bakanlık tarafından izin verilen bir yerde bile suçtur. Herhangi bir nedenle kenevir ekmek suç olarak kabul edilir. Kenevir ekildiği tespit edildiğinde, zabıta ya da en büyük mülki amir kenevir ekilen yeri imha eder. İzinsiz kenevir ekimi ile ilgili yasal sorumluluklar da tartışılmaktadır.

Kenevir ekildiğinde suç işlendiğinde, kenevirin hangi niyetle ekildiği anlaşılmalıdır. Kenevirin toprağa ekilmesinden hasat edilmesine kadar olan süreç kenevir ekimi olarak bilinir. Bu süreç boyunca, bir kişi kenevir ekme suçundan cezalandırılır, bu da genellikle esrar elde etmek için yapılır. Kişisel ihtiyaçlar için kenevir ekmek de var. Her iki durumda da kenevir ekme suçu değişir.

 

Kenevir Ekmede Kişisel Kullanım İçin Sınır

Kenevir ekmenin kişisel kullanım için uygun olup olmadığını belirli koşullar belirler. Kenevir eken kişinin bahçesinde bulunan kenevirlerin dipleri sulanmıştır ve 10 ila 40 santimetre arasında değişen 106 kökten oluşmaktadır. Bu kenevir miktarı kişisel olarak kullanılmamalıdır. Bu da kenevir kullanmanın tersi olan bir durumdur. 20 köke kadar dikili olan kenevirler, yalnızca kişisel kullanım için kabul edilebilirdir. Sonuç olarak, esrar elde etmek için kenevir ekmek, uyuşturucu madde elde etmek olarak kabul edilir.

Kenevir ekme suçlamasında, elde edilen ve ele geçirilen kenevir ve esrar miktarı dikkate alınır. Kenevirin ve esrarın miktarı, kişisel kullanım için yapılmış olup olmadığını gösterir. 65 kök kenevir ve 360 gram esrar gibi durumlar karşı karşıya kalındığında, kenevir ve esrar tamamen ekilir. Bunun bir sonucu olarak gerekli cezalar uygulanır.

Esrar elde etme amacı ile kenevir ekmek yasal olarak suçtur. Ek olarak, kenevir ekilip hasat edildiğinde başka bir suçla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kenevir eken kişinin bahçesinde veya arazisinde yapılan aramada 524 kök kenevir bulundu. Gerekli belgeler alındı.

 

Kenevir ekme suçunda kullanım ve ticari maksatla olmak gibi ayrımlar ve ceza farkları içerdiğinden uzman bir avukatın bilgisine ve desteğine başvurmak oluşabilecek büyük hak kayıplarını önemli ölçüde önleyebilir.

 

Kaynak: https://www.kadirkarakus.av.tr/kenevir-ekme/

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir