Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD Başkanı Biden’den Antisemitizm ve Kampüs Olaylarına Sert Tepki

ABD Başkanı Biden’den Antisemitizm ve Kampüs Olaylarına Sert Tepki

haber haber -
34 0

Biden, Holokost Kurbanlarını Anma Töreninde Değerlendirmelerde Bulundu

ABD Başkanı Biden, Washington’da düzenlenen Holokost kurbanlarını anma törenine katılarak antisemitizm ve kampüs olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Biden: “Yahudi Karşıtı Nefret Söylemlerine Müsamaha Göstermeyeceğiz”

Biden, ABD’de ve diğer ülkelerde yükselen Yahudi karşıtı nefret içeren söylemler olduğunu vurgulayarak, kendi yönetiminde hiçbir Yahudinin tehdit altında hissetmeyeceğini ifade etti.

Antisemitik Hareketlere ve Nefret Söylemlerine Karşı Sıfır Tolerans

Başkan Biden, üniversite kampüslerinde başlayan ve devam eden gösterilere değinerek, ifade özgürlüğüne saygı duyacaklarını ancak antisemitik hareketlere ve söylemlere müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

“Nefret Söylemine ve Şiddete Yer Yok”

Biden, Amerika’da ifade özgürlüğüne, tartışmaya ve barışçıl protestoya olan inancını vurgulayarak, antisemitizme ve nefret söylemlerine ya da şiddete asla yer olmadığını dile getirdi.

Kampüs Olaylarında Şiddete Karşı Sert Tutum

Biden, bazı kampüslerde yaşanan şiddet olaylarını kınayarak, kampüs binalarına zarar veren ve yasaları ihlal eden göstericilerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Biden: “Antisemitik Gösterilere Müsamaha Göstermeyeceğiz”

Başkan Biden, daha önceki açıklamalarında da ifade özgürlüğüne saygı duyduklarını ancak şiddete ve antisemitik söylemlere karşı sert bir tavır sergileyeceklerini belirtmişti.

İlgili Yazılar