Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Hazine ve Maliye Bakanı Tasarruf Tedbirleri Açıkladı, AKP’li Belediyeler İsrafa Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Tasarruf Tedbirleri Açıkladı, AKP’li Belediyeler İsrafa Devam Ediyor

haber haber -
31 0

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Tasarruf Tedbirlerini Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamudaki araç sayısının azaltılacağını, üst düzey bürokrasideki bazı pozisyonlarda makam aracı uygulamasına son verileceğini ve yeni araç kiralamalarının da kısıtlanacağını duyurdu.

AKP’li Belediyelerde İsraf Devam Ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde VIP Minibüs ve Üst Segment Araçlarla İsraf

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Gazi Danışmanlık Müşavirlik Şirketi, VIP minibüs ve üst segment araçlar dahil olmak üzere toplam 23 araç kiraladı. Bu araçların 11 aylık kira bedeli ise 7 milyon 131 bin 25 lira olarak açıklandı. Araçların kiralandığı adres ise AKP’den 2019 seçimlerinde Oğuzeli Belediye Başkan Aday Adayı olan Memik Yılmaz’ın sahibi olduğu Yılda Özel Eğitim Taşımacılık ve Temizlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu.

Memik Yılmaz’ın şirketi daha önce de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ve iştiraklerinin araç kiralamaları ile gündeme gelmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2 Ekim 2023’te 47 milyon 292 bin 405 TL’lik araç kiralama ihalesi ve 2020 yılındaki 31 milyon 943 bin TL’lik araç kiralama ihaleleri de Yılda Özel Eğitim Şirketi’ne verilmişti.

İlgili Yazılar