Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Çatlak Diş İyileşir Mi?

Çatlak Diş İyileşir Mi?

haber haber -
43 0

Çatlak Diş İyileşir Mi?

Diş çatlaması asla iyi bir şey değildir. Çoğu durumda, dişlerinizdeki çatlaklar zaman geçtikçe daha da kötüleşir ve onarılması daha zor hale gelir. Çatlak dişlerinizin bu şekilde kalmasına ne kadar uzun süre izin verirseniz, onları onarmak o kadar zorlaşır. Genellikle insanlar bu acı verici durumdan kaçınmak için çatlak dişlerini erkenden onarmayı tercih ederler. Dişlerinizdeki çatlaklar tipik olarak diş hekimi tarafından tedavi edilir ve diş hekimi çatlamış bölgeye dolgu veya kaplama yerleştirir. Çatlağınızı yeterince erken onarırsanız işlem hızlı ve kolaydır.

Çatlak Diş Sorunu

Diş çatlaması diş hekiminiz tarafından onarılabilir; Bununla birlikte, bir çatlak dişin tepesine veya tepesine (dişin arkası) derinlemesine uzanırsa, orijinal minenin tamamını eski haline getirmek genellikle mümkün değildir. Kurondaki bir çatlak, amalgam restorasyona yer açmak için daha sonra dişin o kısmının çıkarılmasını gerektirecektir.

Ek olarak, diş işlemleri sırasında ve sonrasında ağrı, çatlaklarınızı kendiniz tamir etmekten caydırabilir. Bazı kendi kendine yardım yöntemleri, çatlağınızı iyileştirirken hissettiğiniz acıyı hafifletebilir. Acı ve şişliği azaltmak için sıcak sıvıları yedikten veya içtikten sonra birkaç saat ağzınızın her iki tarafında buz paketleri tutmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca gün içindeki iltihabı ve ağrıyı azaltmak için gece uyumadığınız zamanlarda asetaminofen veya ibuprofen gibi reçetesiz satılan ağrı kesiciler de alabilirsiniz.

Diş Çatlağı Nasıl Tedavi Edilir?

Diş çatlaması özel bir tedavi gerektirmez. Ancak, önce uygun şekilde doldurulmaları ve taçlandırılmaları gerektiğinden diş hekimliği çalışmanızın zamanının bir kısmını alırlar. Tüm bu adımlar tamamlandıktan sonra, mine tabakasının altındaki açık yaraları tekrar kapatmak için her çatlağın üzerine bir kaplama uygulayabilirsiniz. Onarım süreci, bir deri yarasının onarılması kadar uzun sürer.

Çatlak diş başına yaklaşık üç gün tedavi süreci seanslar şeklinde uygulanır. Bu süre zarfında ağzınızı kapalı tutun ki tekrar dişlerinizin arasına herhangi bir yabancı cisim girmeden iyileşmenin ilerleyebilmesi için önemlidir. Sert yiyecekleri çiğnemek ek hasara neden olabileceği ve iyileşmeyi daha da geciktirebileceği için bu süre zarfında yumuşak yiyeceklerden başka bir şey yememelisiniz – bu da daha sonra onarıcı malzemelerle tüm çatlaklarınızı bir kerede tamir etmenizi zorlaştıracaktır.

Diş hekiminiz, mine tabakasının altındaki tüm açık yaraları tekrar kapatmayı bitirdikten sonra ortaya çıkan yarayı sorunsuz bir şekilde tedavi edecektir – ancak hastalar genellikle her sorun yaşadıklarında diş hekimlerinden yardım beklemek yerine, müsait olduklarında kendi kendine yardım yöntemlerini tercih ederler.

Formun Üstü

Formun Altı

İlgili Yazılar