Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Web Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar?

Web Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar?

haber haber -
14 0

Web Tasarım Nedir? Ne İşe Yarar?

Web tasarım fikirlerinin estetik çizgisinde, bir amaç için belli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulanma, tasarlanma işlemlerine verilen genel isimdir. Aşamaların tamamlanmasının ardından ortaya düzenli bir web sitesi çıkmaktadır. Web tasarım ayrıca web uygulamalarını, mobil uygulamaları ve kullanıcı ara yüzü tasarımlarını içermektedir. Günümüzde bir web sitesi tasarlamak, artık web sitesinin genel işlevselliğinin de önünde yer almıştır.

Çünkü web siteleri kişi veya işletmeleri interaktif ortamda temsil eden sanal iş yerleri, hizmet alanları veya kimlik konumunda bulunmaktadır. Web tasarım, bir web sitesini kullanırken genel görünümü ve genel hissi yaratan unsurlar arasındadır. Web tasarımlarınızla ilgili her şey için ajans360 adresinden bilgi ve hizmet alabilirsiniz.

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web tasarımı yapımı belirli aşamaları içermektedir. Web sitesi sahipleri ya da yeni site oluşumuna adım atmak isteyen kişi veya kurumlar bu adımları en doğru şekilde atmalıdırlar. Öncelikle proje belirlenerek işe başlanmalıdır. Web siteniz aracılığıyla ne iş yapmak istediğiniz proje belirleme aşamasında etkili olacaktır.

 Bu bağlamda web sitesinin kurumsal kimliği adına çalışmalar başlatılarak adımlar belirlendikten sonra web grafik tasarımı oluşturulmaya başlanmaktadır. Grafik tasarımı yapıldıktan sonra site içerisinde yer alan web sayfalarının kodlanması yapılmaktadır. Web sitesinin içeriğine gelinmişse bunun için de içerik yönetim sistemi oluşturulmalıdır. Yapılan işlemler web sitesinin başarılı olabilmesi için test edilerek bu test web tasarımında web sitesinin test süreci olarak geçmektedir.

Tanıtım Filmleri

Tam anlamıyla doğru bir şekilde çalışan web sitesi oluşturulmadan yayın aşamasına geçilmemektedir. Tanıtım filmleri kontrol edildikten sonra yayın başlar ve bu da web sitesi sahiplerine ekstra avantaj sağlamaktadır. Web tasarımında web sitesinin test süreci adımı bu yüzden vardır ve en önemli aşamalarından biridir. Sitenin yapılış amacı, site sahibi kişi ya da kurumu tanıtmak olabileceği gibi ticaret amaçlı da tasarlanabilir.

Projenin belirlenmesi adımı bu kararı içermektedir. Bu adımda rakip firma analizleri ele alınır. Böylece sitenin içeriğinin nasıl olacağı da belirlenebilir. Kurumsal kimlik ise sitenin logosunu, amblemini, sloganını, rengini belirleyen parçalardan oluşmaktadır. Bu parçaların içeriğe ve amaca hizmet eder düzeyde tasarlanması gerekerek uygulanmalıdır.

Web Tasarımı Neden Yapılır?

Web tasarımının temel amacı, web sitesi ziyaretçilerine ve web sitesinin sahibine karşılıklı fayda sağlayacak bir tasarım yapılmasıdır. Karşılıklı fayda sağlayan bir proje amacına ulaşmıştır. Ürününü tanıtmak isteyen bir firma katalog tasarımı yaptırmaktadır. Teknolojinin hızla geliştiği, ticaret dinamiklerinin tamamen değiştiği, tanıtım faaliyetlerinin ve aktivitelerinin çeşitlilik kazandığı bu dönemde web tasarım çalışmaları da büyük bir başarı yakalamıştır.

Web tasarım çalışmalarının planlama, tasarlama, renklendirme ve geliştirme süreçleri yeni bir boyut kazanmıştır. Web tasarımını doğru yapmak karmaşık bir işlemdir ve dikkat edilmesi gereken çok fazla madde mevcuttur. Profesyonel web tasarımını ise yardım almadan oluşturmak meşakkatli bir iştir. Web tasarım projeleri ister ticari amaçlı isterse de tanıtım odaklı olsun; en nihayetinde kurumsal kimliğinize değer katarak büyümenize katkı sağlamaktadır.. Web tasarımlarınızla ilgili detaylı bilgiyi ajans360 adresinden alabilirsiniz.

Web Tasarımda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Her alanda olduğu gibi web tasarım yapılırken de hedef kitle önemli konumdadır. Web sitesinin amacına yönelik bir tasarımda olması, müşteriyi en doğru ve en hızlı şekilde şirkete yönlendirmesi, kullanıcıya kolaylık sağlaması ve arama motorlarına uygun formatta kodlanması önemlidir.  Sitenin görsel yönünü belirleyen web tasarımının web sitesinin çok fazla ziyaretçi çekeceği ve ziyaretçilerin sitede uzun süre zaman geçireceği şekilde yapılması, web sitesinin arama motorlarında ilk sıralarda olmasını sağlamaktadır. 

Müşteri odaklı yapılan bir web tasarım çalışması;  müşterinin ihtiyaçlarına cevap veren, dinamik, yönetilebilir, işlevsel, seo uyumlu, kurumsal kimliği doğru yansıtan ve ziyaretçilere güven veren formatta seçilmelidir. Kurumsal web tasarım da Ulusal ve uluslararası seviyede ürün ve hizmet tanıtımının yapılmasında son derece etkili rol oynayıp potansiyel müşterilere kolay ulaşmayı sağlamaktadır.

Firmanız, işleriniz ya da hizmetlerinizin ayrıntılı olarak tanıtıldığı video içeriklerin genel adı olan kurumsal tanıtım filmi, kendinizi anlatmanın ve hedef kitlenize ulaşmanın en etkili yolu olmaktadır. Firma web sitesinde hizmetlerini tanıtırken tanıtım filmi önemli rol oynamaktadır. Tanıtım filmi marka hikâyenizi anlatırken, yolculuğunuza nasıl başladığınız, şu anki üretim tesisleriniz ya da işinizin mutfak kısmına yer vermeniz elbette doğru bir yaklaşım olacaktır. Dikkat çekici web tasarımlarınız için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

İlgili Yazılar