Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Güncel
  4. »
  5. Akıllı Tahtalarda Kamera Var mı?

Akıllı Tahtalarda Kamera Var mı?

haber haber -
30 0

Akıllı tahtalarda kamera var mı öğretmen ve öğrencilerin en fazla merak ettikleri konular arasında yer alır. Eğitimin kolaylaşmasını sağlayan bu tahtalar son teknolojiye sahiptirler. Sınıflarda kara tahta kullanımına son verir. Artık tebeşir tozunun zararlarından öğretmen ve öğrenciler korunur. Bunun yanında tahtanın silinmesi ile zaman kaybı yaşanmasının da önüne geçer.

Bilgisayara bağlanan bu tahtaların kullanılması ile birlikte öğretmenin hazırladığı slaytlar, sunumlar tahtaya yansıtılır. Arıca şekiller ve tablolar çok daha düzgün olur. Öğrencilerin dersi daha iyi anlamaları mümkün olur. Bilgisayarda hazır olan çizimler tahtaya yansıtılır. Bu sayede çizimlerin yapılması için zaman kaybı yaşanmaz.

Akıllı Tahta Kullanmak Faydalı mı?

Akıllı tahta kullanılması ile birlikte derste yapılan çizimler, sunumlar ve problemler kayıt edilir. Kayıt olması ile ders sırasında geri dönüşler yapılarak tekrarın yapılması mümkün olur. Öğrenciler de dersten sonra anlamadıkları yerleri tekrar etme imkanı bulabilirler. Öğretmenler de ödevleri kontrol edebilir. Teknolojinin içine doğan yeni nesil için dersleri daha ilgi çekici yapar. Akıllı tahta kayıt yapar mı sorusuna evet şeklinde cevap verilebilmektedir. Kayıt yaparak dersleri hafızasında tutmasının şu yararları görülür.

  • Kayıt yapıyor olması ile slayt, sunum, tablo ve çizimler üzerinde işlem yapılması mümkün olur
  • Öğrenciler dersin tekrarını yapabilirler
  • Etkili ve kalıcı öğrenmeyi sağlar
  • Etkileşimi arttırır ve öğrenme süresinin kısalmasını sağlar
  • Öğrenciler yaratıcı düşünmeye başlarlar

Akıllı Tahta Kamera Varsa Nasıl Anlaşılır?

Akıllı tahta kamera var mı incelemesi yapıldığında olmadığı görülür. Bu tahtalarda olan kayıt sistemi tahtaya yansıtılan görüntüleri kapsar. Bunun dışında sınıfın içini, öğrencilerin ve öğretmenlerin görüntülenmesini sağlayan kamerası bulunmaz. Devlet okullarında sınıflarda kamera olması yasaktır. Hatta öğrencilerin de telefonları ile kayıt yapmaları da yasaktır.

Devlet okullarında koridorlarda güvenlik kameraları bulunur. Sınıflarda kamera olmaması kuralına bazı özel okullarda uyulmadığı bilinir. Özel okullarda da kameralar gizli noktalara yerleştirilir. Bu sayede öğretmenler ve öğrencilerin tüm hareketleri izlenir. Akıllı tahtalar öğrencilerin dersleri daha iyi anlayabilmeleri amacıyla geliştirilmiştir. Onları kontrol etmeyi amaçlamaz. Kayıtları tahtaya yansıtılan bilgileri kapsar ve öğrencilerin daha iyi öğrenim almaları mümkün olur.

İlgili Yazılar