Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Hamas’ın Ateşkes Önerileriyle İlgili İnceleme Devam Ediyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Hamas’ın Ateşkes Önerileriyle İlgili İnceleme Devam Ediyor

haber haber -
27 0

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hamas’ın Ateşkes Önerilerini Değerlendiriyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında Hamas’ın Katar ve Mısır tarafından iletilen “İsrail’le ateşkes önerilerine” onay verdiğini duyurmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Miller, Hamas’ın verdiği yanıtı gözden geçirdiklerini ve bölgedeki ortaklarla tartıştıklarını belirtti.

Miller: Ateşkes İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz

Sözcü Miller, rehine anlaşmasının İsrail ve Filistin halklarının çıkarına olduğuna inandıklarını vurgulayarak, acil bir ateşkesin insani yardımın daha fazla ulaştırılmasına olanak tanıyacağını ve bu yönde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hamas: Ateşkes Önerilerini Onayladı

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır’a Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladıklarını açıklamıştı. Heniyye’nin, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile yaptığı telefon görüşmesinde, ateşkes önerilerini onayladıklarını ilettiği belirtilmişti.

ABD: Al Jazeera’nın Kapatılmasından Kaygılı

ABD, İsrail’in Al Jazeera televizyonunun faaliyetlerini durdurma kararından oldukça endişeli olduğunu belirtti. Sözcü Miller, basın özgürlüğünü desteklediklerini ve Al Jazeera’nin bölgedeki faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail’in Gazze Saldırılarında Ölü ve Yaralı Sayısı

7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtiliyor. İsrail ordusu, çatışmalarda yüzlerce askerin de yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırılar, bölgedeki insanların güvenliği ve insani yardımların ulaştırılması açısından endişe yaratmaya devam ediyor.

İlgili Yazılar