Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Bizde – Haberbizde.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. İsrail’in İran’dan Gelen İnsansız Hava Aracı Saldırısının Ekonomik Maliyeti 1,35 Milyar Doları Aştı

İsrail’in İran’dan Gelen İnsansız Hava Aracı Saldırısının Ekonomik Maliyeti 1,35 Milyar Doları Aştı

haber haber -
25 0

İsrail’in Savunma Maliyeti 4-5 Milyar Şekel Olarak Belirlendi

İsrail medyası, İran’ın insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırının İsrail ekonomisine maliyetinin 1,35 milyar dolar olduğunu belirtti. Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah, İsrail’in dün geceki savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1,08 – 1,35 milyar dolar) olduğunu ifade etti.

İran’ın Saldırıları İsrail Ekonomisini Ciddi Şekilde Etkiledi

Aminah, sadece İran tarafından fırlatılan füzelerin düşürülmesi için harcanan savunma maliyetinin bu rakama dahil olduğunu belirtirken, yaralanmalar ve hasarların eklenmediğine vurgu yaptı. İsrail’in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow’un tanesinin 3,5 milyon dolar olduğunu açıklayan Aminah, İran İHA’larının düşürülmesi için havalanan uçakların da ayrı bir maliyeti olduğunu belirtti.

İran İsrail’e 200’den Fazla İHA ve Balistik Füze Atmıştı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları hakkında yaptığı 1xbet güncel giriş açıklamada, şu ana kadar İran’dan İsrail’e 200’den fazla İHA ve balistik füze atıldığını bildirmişti. İki ülke arasındaki gerilim, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısıyla başlamıştı. İsrail’in saldırısında 2’si general rütbesinde olmak üzere toplam 7 İranlı hayatını kaybetmişti.

İran’ın Misilleme Tehlikesi Devam Ediyor

İran, İsrail’in konsolosluk binasına yapılan saldırının ülkeye karşı bir saldırı anlamına geldiğini savunarak misilleme yapacaklarını duyurmuştu. İsrail ise, İran’ın saldırılarına karşılık vermeye hazır olduğunu belirtmişti. Devrim Muhafızları Ordusu, İran topraklarından İsrail’e kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle saldırı başlattığını açıklamıştı.

İlgili Yazılar